OM STORBYBONDEN

Mit navn er Nanette Bang og jeg er personen bag Storbybonden, der oprindelig er fra en lille provinsby i Jylland, har boet en årrække i England, men nu er inkarneret havemenneske i København. Her har jeg mit daglige virke, hvor jeg arbejder i et Medicinal firma til dagligt og i min fritid, er fuldtids gartner i min egen have.


MIN FØRSTE HAVE


Af baggrund har jeg 25 års praktisk haveerfaring, fra at konvertere min første gamle have som kun 22 årig, hvor jeg købte mit første 1930’er hus.

Det lå næppe i kortene, at jeg skulle blive havemenneske. Men nødvendigheden for, at kunne skabe en have, der talte til min sjæl og skulle blive et refugium i en travl hverdag, frembragte en passion for, at skabe et uderum, der harmonerede med huset og de omgivelser, der var i det gamle kvarter ved søerne i Viborg.

Kvarteret husede den tidligere stadsgartner Brostrøm’s Planteskole, som spillede en vigtig rolle for Viborg’s grønne rum, specielt Latinerhaven. Inspireret af historien og de haverum Rasmus Brostrøm skabte i den kendte spadserehave, blev dette, tilsammen med et besøg på Clausholm- og Egeskov Slot, udgangspunktet i min udformning af havens forskellige haverum.

Det blev til en prydhave med frugttræer, staudebede, en køkkenhave med syrener, sirlige buksomshække og kugler, stisystemer, stedsegrønne elementer, en kirsebær alle og en gårdhave, som jeg desværre ikke nåede, at færdiggøre inden tiden lå til, at jeg flyttede til København.


MIT INSPIRATIONS UNIVERS


De sidste 12 år har jeg videreført de principper, jeg tillærte mig dengang, i min nuværende have, der nu danner rammen om min Instagram profil ’Storbybonden’. Haven er her omdrejningspunktet for mit inspirations univers, hvor min skabertrang kommer til udfoldelse.


Jeg er ikke uddannet havearkitekt eller designer, men har alligvel et øje for æstetik og proportioner. I mit arbejde med udformningen af haven, arbejder jeg alene ud fra min intuitive fornemmelse, for hvad der bidrager til den stemning og miljø, jeg ønsker at skabe. Jeg opfatter visuelt og denne evne, komplimenterer meget intuitionen og min evne til at fantasere.


GIV GLÆDEN VIDERE


Siden jeg var barn har jeg elsket at tegne. Jeg tegnede på alt fra A4 ark til små papirlapper, der lå ved fastnets telefonen i mit barndoms hjem, når jeg talte i telefon. Den passion har jeg nu kombineret med min passion for haver og deraf opstod mit æstetiske univers indenfor formgivning af haverum.

Generelt elsker jeg, at skabe ting med mine hænder og være kreativ. Det at kunne skabe skønhed, fantasere, tænke i alternative løsninger og videregive det er berigende. Hvis der er noget jeg vægter, er det, at kunne ”give glæden videre”, der også er mit mantra.

SJÆLENS MAD


Haven spiller en stor rolle i mit liv. Både det at arbejde i den eller finde ro. Den byder ind på mange af ens sanser og derfor vægter jeg også,

at beplatningen er en kombination af, at være en fryd for øjet og ganen. Prydplanter mixes sammen med bærbuske og træer - og jeg vægter, at det skal være bivenligt og økologisk. At kunne fremtrylle et måltid med råvarer fra egen have, er ren lykke.

Jeg er af den opfattelse, at et sundt legeme er vigtigt,  men en sund sjæl mindst lige så vigtig. Vi bliver det, vi ernærer vores krop med og ikke mindst vores sjæl. Derfor betyder ens omgivelser, det vi ser, hører, læser, rører og omgiver os med, mindst lige så meget. Derfor elsker jeg også, at lave mad og bage. Om det så er på gaskomfuret, grill eller bål.

Af natur elsker jeg, at omgive mig med smukke ting af gedigent kvalitet. Jeg nyder, når godt håndværk bliver til brugskunst, hvilket mit haveudstyr og hjem bærer præg af. Nyt og gammelt i et mix, der tilføjer personlighed til hus og have. Jeg har specielt en forkærlighed for gamle haveaggregater og genbrugsfund. Ting der vidner om et levet liv. Derfor lever min afdøde momors vandkande videre i min have og bruges af mine børn, som min mor igennem tiden har, brugt den i hendes barndomshjem.

  

 

Kærligst Nanette